Veelgestelde vragen

Past mijn werk bij de opleiding?


De Opleiding Mediacoach is voor alle professionals die doelgroepen (willen gaan) coachen op mediagebied. In de opleiding krijg je de tools aangereikt om de leerinhouden toe te passen binnen jouw eigen werkpraktijk - wat die ook is. Sectoren waarin deelnemers aan voorgaande edities werken zijn: onderwijs (PO, VO, mbo, hbo & universiteit); overheden; sociaal werk; kinderopvang; gezondheidszorg; informatiespecialisten; P&A; ruimtevaart (jawel!); etc.
Ik ben momenteel tussen banen. Kan ik de opleiding volgen?


De Opleiding Mediacoach is een uitstekende springplank naar je nieuwe baan. In de opleiding werk je aan een eindopdracht. Daarin ontwikkel je een nieuwe dienst of product. Dat kan ook zonder vaste werkkring.
Ik ben ZZP'er. Kan ik korting krijgen?


Voor zzp'ers geldt een kortingstarief van 35%.
Ik betaal de opleiding zelf. Kan ik korting krijgen?


Indien er geen werkgever of instantie is die je opleiding betaalt, krijg je een korting van 35%.
Wat is de waarde van mijn certificaat?


De Opleiding Mediacoach is netwerkpartner van Netwerk Mediawijsheid en wordt ondersteund door twee van de kernpartners van Netwerk Mediawijsheid: de Koninklijke Bibliotheek en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. GO Opleidingen is geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en aangesloten bij de NRTO (Nederlandse Raad voor Training & Opleiding). De Opleiding Mediacoach en de uitgereikte certificaten voldoen aan de kwaliteitseisen die de CRKBO en NRTO stellen.
Krijg ik een certificaat?


De volledige opleiding, de Basisopleiding Mediacoach, de opleiding Specialist Informatievaardigheden en de opleiding Expert Medialabs sluit je af met een certificaat als je de bijbehorende eindopdracht uitvoert en deze voldoende beoordeeld wordt. Volg je andere pakketten van afzonderlijke onderdelen, dan krijg je een certificaat met bewijs van deelname.
Hoe word ik mediacoach?


Wie de Basisopleiding Mediacoach succesvol afrondt, kan zichzelf mediacoach noemen.
Raden jullie me de volledige opleiding of alleen de basisopleiding aan?


Indien je werkgever je de tijd en middelen geeft, adviseren wij altijd de volledige opleiding te volgen. Ook in de onderdelen die niet opgenomen zijn in de Basisopleiding, leer je veel zaken en ontwikkel je competenties die waardevol zijn in je werk als mediacoach.
Waarom zou ik mijn mediacoachopleiding bij jullie volgen?


De Opleiding Mediacoach onderscheidt zich qua opzet en inhoud: 1. Je leert zelf veel met media te doen. Omdat we geloven dat een goede mediacoach passie voor media heeft. Die krijg je door er zelf mee aan de slag te gaan en er de voordelen van te ondervinden. 2. We starten bij de mogelijkheden, niet bij de gevaren van media. Een goede mediacoach heeft als kerntaak empowerment: het ondersteunen van de ontwikkeling van doelgroepen op mediagebied, zodat ze - net als jijzelf - optimaal kunnen profiteren van het internet. 3. De scope aan onderwerpen, thema's en vaardigheden is breed. Van robots tot informatiedieten, van green screens tot de deeleconomie, van deep fake tot mediakunst: in de opleiding bestrijken we de hele mediasamenleving. 4. Je wordt een deskundige op mediagebied. Een goede mediacoach is geen volgzame uitvoerder, maar een proactieve professional met een eigen visie op media, die mee kan bouwen aan onze digitale toekomst. 5. Aan de opleiding werkt een team van topdocenten mee, die absolute specialisten zijn met naam en faam in het veld. 6. Van deelnemers krijgen we vaak terug dat ze met veel plezier de opleiding gevolgd hebben. Dat is niet voor niets: wij geloven dat mensen alleen leren als ze plezier hebben.
Ik heb geen hbo-diploma. Is de opleiding te moeilijk voor me?


De opleiding is ontwikkeld voor verschillende doelgroepen, met diverse achtergronden en verschillen in media-voorkennis. Deelnemers met een mbo-diploma gaven aan de opleiding niet te moeilijk te vinden. Als jij enthousiast bent, komt het zeker goed.
Kan ik de opleidingen in delen volgen?


Je kunt de opleidingen in delen volgen, bijvoorbeeld als je jaarlijkse opleidingsbudget beperkt is of je dit jaar tijd te kort komt om alles te volgen wat je wilt. Gevolgde onderdelen blijven staan. In een volgende editie kun je dan de overige onderdelen volgen en zo je opleiding afronden.
Kunnen jullie de opleiding bij ons in-company verzorgen?


We hebben de opleiding de afgelopen jaren in-company verzorgd bij de bibliotheken Den Haag, Utrecht, Noordwest-Veluwe, Lek & IJssel en de gezamenlijke Friese bibliotheken. We kunnen de gehele opleiding aanbieden of een selecte van onderdelen op maat. Neem voor de mogelijkheden contact op met opleidingscoordinator Daniel Lechner. Contactgegevens staan onderaan deze pagina. daniel@gomedacoach.nl / 0652306327
Mijn Engels is niet zo goed. Kan ik de opleiding volgen?


Yes. Engels kunnen is wel handig (bijv. omdat we tijdens een bijeenkomst een fragment van een Engelstalige video bekijken), maar ook als je alleen Nederlands spreekt, is de opleiding prima te doen.
Kan ik vrijstellingen krijgen?


Op basis van eerder opgedane kennis en expertise kun je vrijstellingen aanvragen. Bijvoorbeeld als je elders al een verwante opleiding hebt gevolgd, of je in je werk al verdiept hebt in bepaalde thema's. Vraag een aanvraagformulier aan bij opleidingscoordinator Daniel Lechner. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.
Hebben jullie verplichte nascholingsbijeenkomsten?


Onze deelnemers sluiten de opleiding af met de drive om te blijven bijleren op het gebied van digitale geletterdheid. Verplichte nascholingsbijeenkomsten vinden wij daarom overbodig. Onze oud-deelnemers komen geregeld vrijwillig terug om afzonderlijke onderdelen als nascholing te volgen. Want we passen ons programma geregeld aan naar aanleiding van actuele ontwikkelingen in de mediasamenleving.
Ik ben al mediacoach. Kan ik GO mediacoach worden?


Ben je elders gecertificeerd, dan kun je bij ons een aangepast, minder omvangrijk programma volgen. Je sluit dit af met het mediacoachcertificaat van GO.
Wat is de studiebelasting?


De volledige opleiding, de Basisopleiding Mediacoach, de opleiding Specialist Informatievaardigheden en de opleiding Expert Medialabs sluit je af met een opdracht, waar je ongeveer twee dagen mee bezig bent. Tijdens de opleiding krijg je lees-, kijk- en luistertips, en enkele zelfstudieopdrachten. Die zijn niet verplicht. Dus hoeveel tijd je kwijt bent aan zelfstudie, is helemaal aan jou. Sommige deelnemers beperken zich tot het nalopen van de presentatie; anderen spenderen een heel weekend aan het uitproberen van nieuwe programma's / video's kijken / boeken lezen.
Wat is de eindopdracht?


Volg je een van de deelopleidingen, dan sluit je die af met een eindopdracht. Je bedenkt een nieuwe mediacoachingsdienst voor jouw organisatie en maakt daar een aansprekende digitale promo voor (bijvoorbeeld een video of infographic).
Kan ik zakken voor de opleiding?


Dit is nog niet gebeurd. We leiden deelnemers zodanig op dat ze de competenties ontwikkelen om aan het eind van de rit de eindopdracht prima uit te voeren.
Krijgen we korting als we met meer medewerkers deelnemen?


Vanaf drie deelnemers kunnen we een korting bieden op de inschrijfgelden. Dit geldt zowel voor de opleidingen als afzonderlijke onderdelen. Neem voor de mogelijkheden contact op met opleidingscoordinator Daniel Lechner. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.
Ik krijg mijn personeel niet mee op digitaal gebied. Jullie wel?


Onderwijspionier Willem Karssenberg heeft er een woord voor bedacht: hakzanders. Professionals die niet mee willen met de digitale ontwikkelingen. Krijgt u de hakzanders in uw organisatie niet mee met de koers die u voor ogen heeft? Dan is de Opleiding Mediacoach uw aangewezen partner. Ook de deelnemers die weinig met media hebben worden door onze opleiding helemaal enthousiast over de kansen die nieuwe digitale toepassingen bieden voor hun eigen werk en de mogelijkheden voor hun doelgroepen.
Mijn vraag staat er niet bij!


Stel je vraag aan opleidingscoordinator Daniel Lechner via de chat, mail, bellen of whatsapp. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Contact

Opleidingscoordinator

Dr. Daniel Lechner

daniel@gomediacoach.nl

0652306327

we starten weer over:

een go opleiding ONDERSTEUND DOOR DE Koninklijke bibliotheek

© 2020 GO Opleiding Mediacoach

  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Bibliotheek logo black png
  • Black Google Places Icon